Versenykiírás

Tejszínes-gombás tészta

HETI AJÁNLAT

Tejszínes-gombás tészta

Hozzávalók 4 főre:
25 dkg Sotelli gluténmentes orsótészta
15 dkg gomba
1 kis fej hagyma
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
10 dkg szalonna
1 kávéskanál majoránna
1 evőkanál vaj

bors

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát 1 evőkanál olvasztott vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, a majoránnával meghintve lepirítjuk, majd a borral pár percig forraljuk. Meghintjük a liszttel, elkeverjük, és a tejszínt hozzáöntve krémesre forraljuk 1-2 perc alatt. A szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük.
Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, majd tányérra szedjük, ráöntjük a szószt, és rászórjuk a szalonnapörcöt. Tetejét díszítjük petrezselyemmel, jégsalátával.

Elkészítés ideje: 40 perc 



Címkék




vissza a főoldalra