Hentes tokány Sotelli szarvacska tésztával
HETI AJÁNLAT
Hentes tokány Sotelli szarvacska tésztával
A recept hozzávalói 4 fő részére:
50 dkg sertéscomb(viz ha szükséges a húsra)
2 újjnyi vastag házi húsos szalonna
2 ek étolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek házi sürìtett paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Pici só ( vigyázzunk mert a szalonna is sós)
1 kavéskanál őrölt bors
4 nagyobb csemege uborka
1 zacskó Sotelli szavacska gluténmentes tészta
Elkészítési idő kb 1.5-2 óra
Elkészítés:
A szalonnát felcsíkozzuk majd egy edényben megpirítjuk a saját zsírjában. A vöröshagymát apróra vágjuk, rátesszük a pirított szalonnára. Hozzáadjuk a 2 ek étolajat, a 2 ek sürített paradicsomot, és a fokhagymát.
A húst csíkokra szeleteljük, majd a hagymás-szalonnára tesszük. Ha szüséges vízzel felengedjük. Rátesszük a borst és a picit sót, de vigyázzunk, mert a szalonna is sós. Addig főzzük míg a hús megpuhul. Amikor készen van a csemege uborkát karikára vágjuk és a húsra tesszük. Ezzel még kb 5 percet fözzük.
Közben a tésztát forrásban lévő vízben puhára főzzük.(Kb 7-10 percig). A vízbe pici sót teszünk.
Ha készen van tálaljuk!
Jó étvágyat!
Címkék
vissza a főoldalra