GLUTÉNMENTES ZSERBÓ
HETI AJÁNLAT
Hozzávalók
Tészta
35 dkg gluténmentes liszt vegyesen
Love Diet lenmagliszt, Love Diet hajdinaliszt, rizsliszt, Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztához
20 dkg Ráma
50 g kristálycukor
1 dl tej
1 tojás
1 dkg élesztő
fél kk szódabikarbóna
csipet só
Töltelék
darált dió
cukor
lekvár
Máz
gluténmentes csokoládécseppek
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kis kanál cukorral. A lisztkeveréket a maradék cukorral és a szódabikarbónával (amire pár csepp citrom levet csöpögtetünk) összekeverjük, majd hozzáöntjük a felolvasztott, langyos margarint és a tojást. Jól eldolgozzuk. (Utólag is kellhet bele tenni egy kis lisztet, hogy az állaga nyújtható legyen.)
A sütőformát kikenjük, a tésztát három fele osztjuk, és nyújtjuk a tepsi méretének megfelelően. Beletesszük óvatosan az első lapot a tepsibe, megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a cukorral elkevert diót. Rátesszük a következő lapot, megkenjük, mint az előzőt, megszórjuk dióval. A harmadik lappal befedjük, tetejét megszurkáljuk villával. 180 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, rákenjük az olvasztott csokit.
vissza a főoldalra