Mandulás csokitorta

HETI AJÁNLAT

Hozzávalók
2 dkg csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
12 dkg eritrit
3 dkg holland kakaópor
2,5 dkg pirított blansírozott mandula
3 tojás
fél narancs héja
1,25 dl forró víz
1,5 dl olívaolaj
1 mokkáskanál vaníliaőrlemény
fél teáskanál szódabikarbóna
stevia por késhegynyi, ha kicsit édesebben szeretjük
csipet só

Elkészítés
A kakaóport a forró vízzel simára keverjük, majd félretesszük. A tojásokat az eritrit felével felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a vaníliaőrleményt. A lisztkeveréket egy csipet sóval és a szódabikarbónával elkeverjük. A blansírozott mandulát enyhén megpirítjuk, majd a narancshéjjal és az eritrit másik felével aprító gépben felaprítjuk. A tojásos keverékhez adjuk az aprított mandulát, a kakaóporos keveréket, végül a lisztkeveréket. 24 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, majd 170 C fokon 40-45 percig tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt megszórjuk porrá őrőlteritrittel.




vissza a főoldalra