Mákos kelt
HETI AJÁNLAT
Hozzávalók
60 dkg Love Diet Kukoricaliszt
10 dkg cukor
3 db egész tojás
0,5 liter langyos tej
3 dkg élesztő
1 teáskanál só
10 dkg sertészsír
1 citrom reszelt héja
15 dkg darált mák 15 dkg cukorral összekeverve
A tepsi kikenéséhez sertészsír, liszt
Elkészítése
Két deci langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi tejet is meglangyosítjuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és, elkeverjük benne az egész tojásokat. Hozzákeverjük a cukrot és a sót és végül a kukoricaliszttel összeállítjuk a tésztát. Ezt a műveletet egy fakanál segítségével végezzük. Kis adagokban belekeverjük az olvasztott zsírt is. Letakarjuk, és meleg helyre félretesszük kelni. Duplájára kelesztjük kb 40 perc alatt. Fagyos zsírral kizsírozunk és kilisztezzünk egy tepsit. A massza harmadát elterítjük az aljában. (Ne ijedjünk meg, a massza híg sűrű lesz kelesztés után!)
A cukros mákba belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a felét ráhintjük a tésztára. Újra prószatészta következik, amit befedünk a mák másik felével. A tetejét teljesen betakarjuk a maradék kukoricás masszával. Ismét pihentetjük 10-15 percet, majd előmelegített sütőben megsütjük. Sütési hőfok : 180 fok, gáznál 3. fokozat
Ezután kicsit hűlni hagyjuk, és szeleteljük, végül porcukorral megszórjuk a tetejét.
Vásárlónk küldte :)
vissza a főoldalra