Kukoricalisztes gyümölcsös sütemény

HETI AJÁNLAT

17 dkg gluténmentes liszt
10 dkg kukoricaliszt
11 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
csipet só
2,4 dl natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
2 teáskanál vaníliakivonat
2 tojás
80 ml olívaolaj
15 dkg eper, áfonya

 

 

 

Egy kisebb edényben összekeverjük a száraz alapanyagokat: lisztet, kukoricalisztet, cukrot, szódabikarbónát, sütőport és a sót. Egy nagyobb edényben összekeverjük a joghurtot, citromhéjat, vanília kivonatot, tojást és olívaolajat. Ebbe beleszórjuk a lisztes keveréket, majd fakanál segítségével néhány mozdulattal egynemű tésztává kavarjuk. A tésztát egy 20-22 cm átmérőjű kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük. A megmosott, tisztított gyümölcsszeleteket a tetején elosztjuk, és 185 fokra melegített sütőbe toljuk és 45 percig, tűpróbáig sütjük.




vissza a főoldalra