KUGLÓF

HETI AJÁNLAT

Hozzávalók
15 dkg Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
15 dkg puha vaj
12 dkg porcukor
3 db közepes (M-es) méretű tojás
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1/2 evőkanál cukrozatlan gluténmentes kakaópor
fél evőkanál víz
csipetnyi só
kevés vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a puha vajjal és a cukrokkal, majd hozzáadjuk az alaposan megmosott citrom reszelt héját is. A Schär Mix B gluténmentes lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral és fokozatosan a vajas-cukros keverékhez adjuk. Ha alaposan elkevertük, összeforgatjuk a tojásfehérje habjával, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Amikor kész, kettéosztjuk a masszát, az egyik feléhez hozzáadunk fél evőkanál vizet és fél evőkanál cukrozatlan gluténmentes kakaóport és elkeverjük. A kuglóf formát vékonyan kivajazzuk, majd előbb a sárga, végül a világosbarna tésztát beleöntjük a formába. 190°C fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le egy alufóliával.



Címkék




vissza a főoldalra