KAPUCSÍNÓS-MEGGYES SZELET

HETI AJÁNLAT

Hozzávalók

Tészta
6 dkg zabpehelyliszt
4 dkg hajdinaliszt
1 csomag csokis pudingpor
1 kk. sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
3 tojás
1ek. étolaj
10 dkg eritrit

Teteje
35 dkg meggy
1 csomag vaníliás pudingpor
ízlés szerint eritrit

A legteteje
1 csomag csokis pudingpor
3 ek. instant kávé
3 ek. eritrit
1 doboz (400 ml) kókusztej

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt süssük készre.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: bármilyen meggyet használunk (friss, mirelit, konzerv), a levét fogjuk fel, úgy, hogy 3 dl legyen. (Ha nincs annyi, vízzel egészítsük ki.) Ezt főzzük össze a vaníliás pudingporral (ízlés szerint tehetünk bele egy kis eritritet is), majd hűtsük ki. Ha már majdnem teljesen kihűlt, kenjük meg vele a piskótát.
Végül főzzük össze a csokis pudingport a kávéval, az eritrittel és a kókusztejjel, és kenjük a sütemény legtetejére.

Vásárlónk küldte :)



Címkék




vissza a főoldalra