GLUTÉNMENTES VÖRÖS BÁRSONYTORTA
HETI AJÁNLAT
Piskótához:
140 g Love Diet kukoricaliszt
3 tojás
150 g meggy + 25 g meggylé
Krém:
250 g mascarpone
1,5 dl tejszín
20 g Love Diet xilit
Meggyet a meggylével összeturmixoljuk. A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét és külön a sárgáját. A meggyes turmixot hozzákeverjük a sárgájához, majd a felvert fehérjével és a rizsliszttel összeforgatjuk. Kivajazott tortaformába rakjuk, és 180C-on, kb 30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. Felverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarponét és a xilitet. Amikor a piskóta megsült és kihűlt, ketté vágjuk, vékonyan megkenjük a krémmel a tortalapot, majd kívül vastagabban megkenjük a tetejét és az oldalát. Piros ételfestékkel vagy meggylével színezett kókuszreszelékkel díszíthetjük a tetejét :) Gyorsan elkészül, és nagyon finom :)
Címkék
vissza a főoldalra