GLUTÉNMENTES KÉPVISELŐFÁNK
HETI AJÁNLAT
Hozzávalók (kb. 25db)
150g gluténmentes Schär Mix C
4 tojás
75g vaj
150ml víz
cukor
csipet só
Elkészítés
A vajat a vízzel együtt feltesszük egy lábosban felforrni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg egy ragacsos masszát nem kapunk (el kell válnia az edény falától). Az összeállt tésztát egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojásokat egyesével. Ha túl sűrűnek tűnik, lehet hozzá adni még kb. 1dl vizet és addig kell keverni, míg összeáll és sűrű nokedli tészta szerű állagot kapunk. A tésztát habzsákba töltjük, kis halmokat nyomunk egy sütőpapíros tepsire, 180 fokon 25 percig, majd 160 fokon 15 percig sütjük őket. Kicsit hagyjuk az elkészült fánkokat kihűlni, majd a félbevágott fánkokat DrOetker Házi krémes krémporból készült krémmel és tejszínhabbal megtöltötjük.
Címkék
vissza a főoldalra