FEKETEERDŐ TEKERCS
HETI AJÁNLAT
hOZZÁVALÓK
piskóta tekercs
5 egész tojás
5 evőkanál csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
1 evőkanál kakaópor
5 evőkanál Love Diet eritrit
1 teáskanál szódabikarbóna
krém
3 dl növényi tejszín vagy tejszín
1 teáskanál vanília cukor
3 evőkanál Love Diet eritrit
1 habfixáló
20 dkg meggy (mélyhűtött is lehet)
tetejére cukormentes étcsokiforgács min. 70%-os
A piskótához az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókat óvatosan beleforgatjuk. 180C fokos sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a piskótát konyharuhára borítjuk, egy pár percet várunk és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és még a langyos piskótát a konyharuhával együtt feltekerjük, míg ki nem hűl.
A krémhez a tejszínt az eritrittel, a vaníliával és a habfixálóval habosra keverjük. A piskótát kitekerjük és rákenjük a tejszínhabot, rászórjuk a meggyet és újra feltekerjük. A maradék tejszínnel a piskótatekercs külsejét is megkenjük, végül étcsokoládé forgáccsal díszítjük.
Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, aztán szeleteljük és ízlés szerint málna fagyival tálaljuk.
Vásárlónk küldte :)
vissza a főoldalra