DIÓS KIFLI
HETI AJÁNLAT
Tészta
35 dkg mester kelttészta liszt
1 dl tej
1 evőkanál kristálycukor
1 cs drOetker szárazélesztő
1 dl kefír
1 tojás
Töltelék
15 dkg porcukor
1 dl tej
25 dkg darált dió
reszelt citromhéj
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfutattjuk. Amikor megkelt, hozzáadjuk a liszthez a tojással, kefírrel, olajjal és egy csipet sóval együtt. A folyékony anyagokat úgy adagoljuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Az egészet jól kidolgozzuk és két részre osztjuk. A tésztából 30cm köröket nyújtunk. Az egyiket megkenjük a diós töltelékkel, majd a másik lapot rátesszük a tetejére és a széleket jól lenyomkodjuk. A kört 16 egyenlő részre osztjuk és kis kifliket csavarunk fel a körcikekből. Sütöpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket, tojással lekenjük a tetejét és egy órát kelesztjük. 180 fokra előmelegíttett sütőben 20 percig sütjük.
Vásárlónk küldte :)
Címkék
vissza a főoldalra