DIÓS ÉS FOKHAGYMÁS CSIGA

HETI AJÁNLAT

Hozzávalók

15dkg Schär Mix C
15dkg Glutenix Alfa Mix
15dkg olvasztott vaj, vagy Liga margarin
1ek Love Diet útifűmaghéj
1egész tojás+1 sárgája
1cs Haas gm por élesztő
1kk Haas gm sütőpor
1ek cukor
1dl rizstej
csipet só

 

Diós töltelék 

15dkg darált dió
3ek darált Love Diet eritrit
1 citrom reszelt héja+1/2leve
2ek rizstej, hogy kenhető legyen a massza 

Fokhagymás töltelék
5dkg Liga margarin olvasztva
1 gerezd reszelt fokhagyma
6 szelet gm sonka
reszelt sajt, vagy sajt helyettesítő

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet, az útifűmaghéjat, majd alaposan elkeverjük és állni hagyjuk legalább 2 percig. Addig a liszteket tálba mérjük, mikróban meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, sütőport, élesztőt, és a sót. Jól összekeverjük, majd beletehetjük a tojásos masszát. Robotgép dagasztó részével elkezdjük kidolgozni a tésztát, és apránként hozzáadjuk az olvasztott margarint. Nagyon jó állagú tésztát kapunk. 30 fokos sütőben megkelesztjük, kb. 25 perc kell hozzá.

A diós csigához a tészta felét fogjuk felhasználni.

Elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük. A tésztát rizslisztes munkafelületre tesszük, téglalap alakúra nyújtjuk. A tőlünk távolabb eső végét tojással megkenjük, így nem bomlik ki a csiga, mikor a sütőlapra tesszük. A tésztát megkenjük a diós masszával, feltekerjük, felvágjuk, és tepsibe tesszük. Kb. 7 db lesz belőle.

A tészta másik felét szintén kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük az olvasztott margarinban elkevert fokhagymával, rátesszük a darabokra tépkedett sonkát és a reszelt sajtot. Feltekerjük, felvágjuk, és tepsibe tesszük. Kb. 7db lesz ebből is.

A tepsi egyik felébe tehetjük a diós-, a másik felébe a fokhagymás csigákat, nem veszik át egymás ízét. 170 fokon készre sütjük.

A tésztával jól lehet dolgozni, mert rugalmas, könnyen nyújtható, nem szakad, és másnap is puha, nem morzsálódik.



Címkék




vissza a főoldalra