Diabetikus mézeskalács
HETI AJÁNLAT
Hozzávalók
40 dkg liszt
1/2 üveg mézpótló
5 dkg margarin
2 tojás
2 csapott evőkanál Canderel édesítőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 púpos teáskanál sütőpor (vagy szódabikarbóna)
darabolt dióbél (vagy mogyoró, mandula)
1 tojásfehérje a bekenéshez
Elkészítés
Egy tálban a mézpótlót és a margarint meglangyosítjuk. Egy másik edényben az édesítőport kikeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget, együtt jól összedolgozzuk, és hozzáöntjük a langyos, margarinos „mézhez”. Együtt újból jól összedolgozzuk.
Végül hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk a tésztát (ha úgy érezzük, hogy nagyon ragad, adjunk még hozzá lisztet).
Takarjuk le konyharuhával, és szobahőmérsékleten pihentessük legalább fél napon keresztül.
Kilisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra, és szaggassuk ki különböző formákkal.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott darabokat, megkenjük tojásfehérjével, és díszítésként a közepükbe kissé belenyomunk 1-1 diódarabot (vagy 1-1 szem mogyorót, mandulát).
Forró sütőben mogyoróbarnára megsütjük, bő 5 perc alatt megsül. Ünnep előtt egy héttel már elkészíthető, fém dobozokban jól tárolható.
Vásárlónk küldte :)
vissza a főoldalra