Diabetikus mákos és diós beigli
HETI AJÁNLAT
Hozzávalók
Tészta
1 kg liszt
50 dkg light Rama
2 db tojás
5 dkg élesztő
2 dkg fruktóz
4 dl 1,5 %-os tej
csipet só
Diós töltelék
25 dkg dió
6 dkg fruktóz
5 dkg mazsola
1 dl 1,5 %-os tej
Mákos töltelék
20 dkg mák
7 dkg fruktóz
5 dkg mazsola
1 dl 1,5 %-os tej
3 szem szegfűszeg
1 citrom héja
Elkészítés
Az élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a tejben elkevert tojásokat és az olvasztott Ramát. Végül hozzáadjuk a fruktózt és a tejben megfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk. Meleg helyen kelesztjük. Négy részre osztjuk, kettőre diós, kettőre mákos töltelék kerüljön. Rúd alakúra hajtjuk, az oldalát megszurkáljuk, és a tetejét megkenjük a tojások sárgájával.
A diós töltelékhez: a tejet a fruktózzal felforraljuk, belekeverjük a darált diót és megmosott mazsolát. Jól összekeverjük, levesszük a tűzről, és ha már kihűlt, megkenjük vele a tésztát. A mákos töltelék készítésénél úgy járunk el, mint a diós töltelék elkészítésénél.
vissza a főoldalra