Boci süti
HETI AJÁNLAT
Tészta
15 evőkanál gluténmentes lisztkeverék (kukoricaliszt is jó hozzá)
10 evőkanál cukor
1 db tojás
10 evőkanál olaj
1 sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2,5 dl tej (lehet, hogy többet vesz fel a gluténmentes liszt miatt)
Viszonylag sűrű piskótatésztát kell hogy kapjunk
Foltok
25 dkg laktózmentes túró
1 db citrom reszelt héja
4-5 evőkanál cukor
1 evőkanál kukoricaliszt (az eredeti recept búzadarát ír, de azt nem használhatom a gluténmentes változathoz)
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzá a cukrot, tojást, olajat, kakaót, sütőport és a tejet apránként hozzáöntve csomómentesen összekeverjük. Egy másik tálba tesszük a túrót, a citrom reszelt héját, a cukrot, kukoricalisztet, tojást. Ezt is jól összekeverjük. Egy tepsibe beleöntjük a kakaós tésztát, és elsimítjuk, majd egy kiskanállal kis kupacokban beletesszük a túrós keveréket is ezzel kialakítjuk a foltokat. Előmelegítjük a sütőt, és 180-200 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük a tésztát.
A sütőajtót ne nyitogassuk amíg sül, mert összeeshet a tészta. Amikor megsült, zárjuk el a sütőt és várjunk vele 10 percet míg kivesszük a sütőből.
Elkészítési idő: kb. 35-40 perc
Vásárlónk küldte :)
vissza a főoldalra