Almás batyu
HETI AJÁNLAT
Hozzávalók
125 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
200 g eperlekvár (lehetőleg diabetikus)
125 dkg túró
125 g margarin
40 g édesítőszer
2 db alma
1 db tojás
só
A tojásokat válasszuk szét, a lisztet szitáljuk egy tálba, a közepébe vájjunk egy mélyedést. Tegyük bele a tojássárgáját, a túrót, a puha margarint, egy csipet sót, az édesítőszert, és dolgozzuk össze a hozzávalókat.
A tésztát csomagoljuk folpackba, és 30 percre rakjuk hűtőbe. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát, és kockázzuk fel a húsát. A tésztát nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagra, és vágjuk fel 10 x 10 cm-es négyzetekre. Osszuk el rajtuk a lekvárt, majd az almát. A tojásfehérjét verjük fel, kenjük meg vele a tésztaszéleket, és tapasszuk össze a batyuk sarkait.
Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg a maradék tojásfehérjével, és 25 perc alatt süssük készre.
vissza a főoldalra