VÖRÖSBOROS MUFFIN
HETI AJÁNLAT
Hozzávalók 12 db-hoz
20 dkg Glutenix Alfa mix, Fehérkenyér vagy Naturbit lisztkeverék
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg Kenyérvarázs sütőcsoki csepp
10 dkg vágott dió vagy mandula
10 dkg barna cukor
2 tojás
1,5 dl édeskés vörösbor
2 evőkanál kakaópor
fél csomag (6 g) sütőpor
1 teáskanál fahéj vagy mézeskalács fűszer
1 csomag vaníliás cukor
½ dl rum
csipet só
Máz
10 dkg porcukor 2-3 evőkanál vörösborral fényesre keverve.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Tegyünk muffinpapírokat a sütőformába vagy kenjük ki zsiradékkal. Keverjük ki habosra a cukrokat és a vajat/margarint. Egyesével dolgozzuk bele a tojásokat, öntsük hozzá a vörösbort és a rumot. Adjuk hozzá a többi alapanyagot és keverjük jól el. Osszuk el a tésztát a formákba, és süssük 20-25 percig. Ha langyosra hűlt, a kikevert mázba mártogassuk és hagyjuk rászikkadni. Nagyon finom csemege a hűvös téli napokon, de csak felnőtteknek!
Címkék
vissza a főoldalra