RUMOS MOKKAKUGLÓF

HETI AJÁNLAT

Hozzávalók
250 g Glutenix Alfa-mix, Naturbit vagy Glutenix Fehér kenyér lisztkeverék
170 g kristálycukor
125 g puha vaj vagy margarin
3 evőkanál jó minőségű kakaópor
1,25 dl főzött kávé vagy egy nagy evőkanál őrölt kávé
2 kisebb tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott kiskanál sütőpor
0,75 dl rum
csipet só

 

Cukormáz

12 dkg porcukor
2-3 evőkanál rummal fényesre keverve

 

Elkészítés

A puha vajat a cukrokkal jól kikeverjük. Adjuk hozzá a tojást, kakaóport, kávét, rumot, majd forgassuk bele a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Kuglóf vagy őzgerinc formába zsírozás után szitáljunk liszt helyett kakaóport, öntsük bele a tésztát. Előmelegített 165-170 C fokos sütőben süssük kb. 35 percig, tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e a tészta. Rácson kihűtés után szitáljunk rá porcukrot vagy kenjük meg rumos mázzal.




vissza a főoldalra