MÉZES KENYÉR NARANCSOS MASCARPONE KRÉMMEL

HETI AJÁNLAT

Hozzávalók

tészta
kb. 40-45 dkg Alfa-mix, Naturbit (galuska sűrűségű legyen a tészta)
8 dkg zsír vagy vaj
15 dkg cukor
20 dkg folyós méz
1 tojás
1,5 dl tejet
1 tk őrölt szegfűszeg és 2 tk őrölt fahéj
5 dkg darabolt dió
1 citrom héja
1 csapott tk szódabikarbónával

krém
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg méz
reszelt narancshéj és fél narancs leve
pici só

Elkészítés

A zsírt / vajat habosítsuk fel a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, a mézet és a tejet a fűszereket. Keverjük bele a lisztet, és a darabolt diót. Kikent, lisztezett 24 cm-es tortaformában süssük 160-170 C fokon kb. 1 órát, míg a tűpróba teljesen megsültnek mutatja. Tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni.
A krémhez keverjük ki a mascarponét a vaníliás cukorral és mézzel. Reszeljük bele a narancs héját és öntsük hozzá a levét. A tejszínt verjük fel keményre és óvatosan forgassuk bele a krémbe.
Tálaláskor a szelet mézes mellé halmozzunk a krémből.

TIPP: Pikánsabb lesz a krémünk, ha narancslikőrt is öntünk hozzá.




vissza a főoldalra