Mentesség
Átlagos tápérték 100g termékben | |
Zsír: | 3,9 g |
Telített zsírsavak: | 0,7 g |
Szénhidrát: | 78,4 g |
Cukor: | 27,6 g |
Rost: | 7,0 g |
Fehérje: | 6,1 g |
Só: | 0,03 g |
C vitamin: | 15,1 mg |
B1 vitamin: | 0,4mg |
B 6 vitamin: | 0,7 mg |
A gesztenyeliszt kitűnő alapanyaga a süteményeknek
és főtt ételeknek. Az ételeknek érdekes ízt ad valamint
befolyásolja a sütemények állagát. Az amaránt jó
minőségű fehérje tartalma, a mennyiségileg ugyan
nem számottevő, de élettanilag jelentős zsírsavai,
elősegítik a kalciumfelszívódást.
Glutént nem tartalmaz!
A kiválóan hasznosuló fehérje-, értékes olajtartalma,
valamint a gabonafélékhez viszonyítva alacsonyabb
szénhidráttartalmának és magas ásványianyag-
tartalmának köszönhetően, az amaránt egy korszerű
élelmiszer, melyet az étel allergiában
szenvedők is fogyaszthatnak!
Száraz, hűvöshelyen tartandó, felbontás után tárolja a
hűtőszekrényben 0-4 C között!